Sådan kommer du søvnløsheden til livs

Hvad enten du har seriøs insomni eller bare lidt søvnbesvær er det rigtig træls. Det kan være en stor byrden i hverdagen og noget, som virkelig påvirker en. Det er derfor meget naturligt, at man gerne vil gøre noget ved det. Det er der heldigvis flere måder at gøre på! Læs med her for nogle gode fif til at forbedre din nattesøvn.

 

Køb en tyngdedyne

Du har helt sikkert hørt om en tyngdedyne. De bliver også nogle gange kaldt en kugledyne. Sådan en slags dyne er lidt tungere end andre dyner. Den har et specielt slags fyld, som ofte er lavet af plastik. Men det betyder, at dynen føles tungere, når man ligger med den. Det gør faktisk, at man sover bedre. Vægtfordelingen gør, at mange mennesker opnår en tryghedsfølelse, da dynen kan føles som et knus eller et kram.

En tyngdedyne fungerer altså ved at den stimulerer ens sanser, så man lettere kan falde i søvn, sove gennem natten og generelt opnå en bedre dybsøvn.

Der er rigtig mange slags tyngde- og kugledyner. Selvom de har samme formål og funktion kan de stadig godt varierer på tværs af mærker og modeller. Der er heldigvis rig mulighed for at læse mere. Generelt sagt så hjælper en tyngdedyne mod uro om natten ved at have en helt speciel vægtfordeling.

Tyngdedyner er for alle, men især folk med autisme, demens eller ADHD oplever en positiv forskel i deres søvnmønster. Der findes også tyngdedyner til urolige børn. Hvis man køber en kugledyne til et barn, skal man være opmærksom på hvilken vægt man skal vælge. Som tommelfingerregel kan man sige, at dynen skal veje 8-12% af hvad barnet selv vejer. Det er dog vigtigt at tjekke om hver enkelt mærke har forskellige anbefalinger.

 

Hvad kan du ellers selv gøre?

Der er rigtig mange, som ser en forbedring i deres søvn efter de har købt en tyngdedyne. Flere og flere vælger at praktisere mindfulness samtidig med, at de har en tyngdedyne. Nogle gange kan man nemlig have rigtig meget tankemylder, som gør det endnu svære at falde i søvn. Her kan mindfulness hjælpe med at få en til at slappe af, og så hjælper kugledynen med, at man kan falde helt i søvn og sove hele natten.

Man kan lave mindfulness på flere måder. Nogle foretrækker at se en video på nettet. Der findes dog også forskellige apps til smartphones, så man kan ligge i sengen og bare lytte. Det er rigtig dejligt at gøre med en kugledyne, da effekten så bliver endnu stærkere.

Mindfulness behøver på ingen måde at være besværligt eller tage lang tid. Faktisk kan bare fem minutter om dagen gøre en kæmpe forskel.