Det kan du forvente af livet på efterskole

Efterskole er gennem de seneste par år blevet rigtig populært. Hvor det førhen måske kun var enkelte, der ville på efterskole, vil nærmest alle unge på efterskole efter folkeskole. Efterskole kan noget helt specielt og det er nærmest et helt andet liv. Det kan hjælpe dig med at få gode venner, gøre dig klar til videre uddannelse og lære dig om livet generelt. Læs her, hvad du kan forvente af livet på efterskole.

En hverdag med mange mennesker

Når man går på efterskole, kan man ikke helt slippe for at være omkring mennesker hele tiden. Du vil bo sammen med 1 til 3 andre mennesker, hvor du skal sove og slappe af. Der vil altid være nogle, uanset hvor du er på skolen. Derfor skal man altså også være klar på at være omkring mennesker hele tiden. Det kan nemlig være hårdt.

Det er meget normalt, at man får lidt ondt i hovedet i starten og hurtigt bliver træt. Det kan så være, du får brug for at tage en lur eller lige gå en tur for dig selv. Der er ingen skam i at indrømme, det hele bliver lidt for meget. Så er det bare med at huske at give tid til dig selv, så du også kan nyde tiden sammen med andre og have det godt.

En hverdag med pligter

Livet på efterskole er ikke bare ren hygge og leg. For når man bor på en skole, så kræver det også man hjælper til. Derfor har man en del pligter på efterskole. Det er altså uanset hvilken efterskole det er, efterskole i Jylland, på Fyn eller Sjælland. De har alle pligter, som man skal lave.

Pligterne er blandt andet rengøring, både af eget værelse men også ar områder på skolen. Dernæst er det også køkkentjanser, som består af at hjælpe med at lave mad, sætte mad op, dække bord, opvask og at gøre køkkenet rent.

Et år du aldrig glemmer

På trods af pligter i livet på efterskole og de lidt for mange mennesker nogle gange, så er efterskoleåret noget helt særligt. Ofte vil man få venner for livet og minder for livet. Der er et fællesskab, som er svært at finde andre steder. Desuden er der en masse helt fantastiske lærere, som kan hjælpe dig og støtte dig til hver en tid. Efterskole kan altså være en stor hjælp, hvis man trænger til nogle nye venner, et godt fællesskab og nogle lærere, der virkelig bekymrer sig og vil gøre alt for at hjælpe.

Alle der har gået på efterskole, vil fortælle dig, at efterskole er noget man aldrig glemmer. Det kan godt være, det kun er ét år, men det føltes som mange flere. Derfor er det også et år, man aldrig glemmer.