Kan kvinder arbejde i offshorebranchen?

Når du kører forbi noget vejarbejde, er det meget usandsynligt, at du ser en kvinde i førerhuset på gravkoen. Mænd og kvinder har i flere årtier været opdelt i kvinde -og mandefag. Kvinder er i de tidligere år ofte blevet forbundet med erhverv som sundhed, pleje, skønhed, omsorg osv. Men mon ikke det er på tide at gøre op med fortiden. Et kønsopdelt arbejdsmarked er nemlig lig med store problemer. Kønsopdelingen kan påvirke den enkeltes ønsker, kompetencer og kvalifikationer.

Kønsopdelingen hæmmer væksten

Kønsopdelingen påvirker både den enkelte men også arbejdsmarkedet og ligestillingen i samfundet. Kønsopdelingen er en hæmning for alle de kvinder, som har et talent inden for et såkaldt mandefag og for mændene som har et talent inden for et såkaldt kvindefag. Hæmningen opstår ved uddannelsesvalgene. Nogle uddannelser domineres næsten helt eller næsten af mænd eller kvinder. Et job i vindmøllebranchen kan de fleste synes er et mandefag. Dette er muligvis heller ikke forkert, for man ser ofte mænd i vindmøllebranchen. Selvom det kaldes et mandefag, så bør kvinder ikke lade sig skræmme. Et offshore arbejde i vindmølleindustrien kan lige såvel udføres af en kvinde som en mand.

Hvorfor arbejde offshore?

Ved offshore arbejde findes der flere forskellige jobtyper. Derfor bør man som kvinde ikke afskrive offshore arbejde, selvom offshore arbejdet har været kategoriseret som arbejde for mandefag. Offshore arbejdet indeholder mere end blot udfordrende og lærerige arbejdsopgaver. Arbejdsopgaverne får du mulighed for at udføre i smukke og anderledes omgivelser og du får samtidig muligheden for at have havet som din nærmeste nabo.

Offshore arbejdet bidrager også til en høj lønindkomst. På den måde kan man få lavet en stor opsparing til det senere liv, når man skal slå sig ned med en partner eller ønsker at rejse rundt i verden. Udover at bidrage til en positiv lønkonto, bidrager arbejdet også til et stærkt og opsigtsvækkende CV. Offshore arbejde ses ikke særlig ofte på et CV, derfor vil man kunne fange arbejdsgiverens opmærksomhed med offshore arbejde. Derudover vil de kompetencer, som man har tilegnet sig under sit ophold offshore, være noget som en kommende arbejdsgiver vil værdsætte. Dette kan være kompetencer såsom omstillingsparat, god til omskiftelige omgivelser og klar på udfordringer. Hvis du tænker, at offshore arbejde kunne være noget for dig, så kan du læse om de GWO kurser, der er obligatoriske for at arbejde offshore her.